Kokoomus ehdottaa paimiolaislapsille harrastustakuuta

Seutusanomien kuva-arkisto / Uljas Ahola.

PAIMIO. Paimion Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti torstaina 6. lokakuuta valtuustoaloitteen harrastustakuusta paimiolaisille lapsille ja nuorille. Aloitteessa esitetään, että Paimioon luotaisiin harrastusvalikko ja että kaupunki selvittäisi, miten jokaiselle paimiolaiselle lapselle ja nuorelle voitaisiin taata ainakin yksi harrastus.

Aloitettaan Kokoomus perustelee sillä, että harrastaminen parantaa oppimista, kehittää sosiaalisia taitoja ja tuo mielekästä tekemistä vapaa-aikaan. Tuoreimman nuorisobarometrin mukaan 35 prosenttia nuorista on jättänyt harrastuksen aloittamatta rahan puutteen vuoksi. Nuorista enää reilu puolet kokee kiinnittyvänsä yhteiskuntaan, kun vielä vuonna 2012 luku oli 76 prosenttia.

– Harrastustoiminta on ennaltaehkäisevää työtä, jolla tuetaan nuorten kasvua ja itsenäistymistä. Harrastustoiminta luo myös yhteenkuuluvuutta, Kokoomus sanoo.

Kokoomus näkee tärkeäksi, että kunta tarjoaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa nuorten monipuolisen harrastamisen mahdollistamiseksi.