Kaupunki muistuttaa: Raisionlahden luonnonsuojelualueella kalastus kielletty huhtikuusta heinäkuun loppuun

RAISIO. Raisionlahti on luonnonsuojelualue, jonka rannoilla ja vesialueella kalastus ja veneily sekä liikkuminen ranta-alueilla merkityn Uikkupolun ulkopuolella ovat kiellettyjä 1.4.–31.7. Viime aikoina lahdella on kuitenkin havaittu kalastustoimintaa. Raisionlahdelle on laitettu muistutukseksi väliaikaisia kalastuskieltokylttejä, minkä lisäksi ihmisten toivotaan ilmoittavan luvattomasta toiminnasta suoraan poliisille.

Raisionlahden luonnonsuojelualue alkaa siltojen pohjoispuolelta. Luonnonsuojelualueella kaikki kalastus on kiellettyä. Siltojen alla onkiminen ja viehekalastus on sallittua, mutta verkkokalastus on ehdottomasti kiellettyä myös siltojen alla.

– Verkkokalastuksesta alueella voi ilmoittaa suoraan poliisille numeroon 112, kertoo Airiston-Velkuan kalastusalueen kalastuksenvalvoja Timo Saarinen.

Raisionlahden luonnonsuojelualue on 76 hehtaarin suuruinen ja suojelun tarkoituksena on säilyttää alue lintujen pesintäalueena ja muuttolintujen levähdys- ja ruokailupaikkana. Rauhoitettuun alueeseen kuuluu Raisionlahden pohjukan vesialueen lisäksi sitä ympäröivät ruovikoituneet rantaniittyalueet.

Kalastus on Raisionlahdella sallittua 1.8.–31.3. Tuolloinkin on hyvä huomioida, että ainoastaan onkiminen, pilkkiminen ja silakkalitkaus ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia. Viehekalastukseen pitää 18–64-vuotiaiden lunastaa kalastonhoitomaksu. Lupia myy Metsähallituksen eraluvat.fi ja R-kioskit. Verkkokalastus, katiskapyynti ja pitkäsiimakalastus vaativat aina lisäksi vesialueen omistajan luvan. Raisionlahdelle näitä lupia ei anneta.