Piikkiöstä ponnistaneen Monskan Näköradion uurastus palkittiin

Monskan Näköradio tekemässä livelähetystä Turun piirin Kolmosen avausottelusta 14.4. Kuvassa Seppo Seppälä (vas.), Mikko Seppälä ja ottelussa vierailevana kommentaattorina kuultu Iivari Hovi.

JALKAPALLO. Monskan Näköradio (MNR) sai tänään 26. toukokuuta Suomen Palloliitolta Respect-maininnan Helsingin Kalastajantorpalla pidetyssä Respect Ball -gaalassa. Tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan aloittamassa perinnettä, jossa eri tavoin jalkapallon parissa toimivia henkilöitä huomioidaan. MNR huomioitiin Suomen Palloliiton Turun piirin esityksestä. Palkintoa oli vastaanottamassa Näköradion perustajajäsenet Mikko ja Seppo Seppälä sekä Ville Törnqvist.

Monskan Näköradio tekee videointi-, webcasting-, selostus- ja juontopalveluita suurimmaksi osaksi urheilun saralla.

– Toimintaperiaatteenamme on tuoda mahdollisimman paljon alasarjojen jalkapalloa ja futsalia koko kansan nähtäville maksutta. Tällä hetkellä näkyvin projektimme on Turun piirissä pelattava #kaikkienaikojenkolmonen. Jokaiselta ottelukierrokselta tuotetaan vähintään yksi ottelu livenä kotikatsomoihin ja kauden mittaan on tarjolla myös 22 studiolähetystä. Lähetyksissä käydään läpi niin itse Kolmosta kuin myös Turun alueen polttavia futisaiheita. Vieraina on nähty muun muassa entisiä pääsarjapelaajia, Mikko Seppälä kertoo yrityksestään.

Yhteistyö avain menestykseen

Seppälä on iloinen paitsi yrityksensä saamasta palkinnosta myös yhteistyöstä, joka on palkinnon mahdollistanut.

– Näköradio ei olisi pystynyt tähän ilman hienoja Turun piirin jäsenseuroja, jotka ovat ystävällisesti avanneet ovensa erilaisille yrityksille tuoda suomalaista jalkapalloa ja futsalia esille. Varsinkin kauden 2016 #kaikkienaikojenkolmonen -projekti on syventänyt MNR’n ja Turun alueen seurojen välistä kanssakäymistä matkalla pikkuisen paremman jalkapalloyhteiskunnan puolesta, hän kiittelee.

Juuret Piikkiössä

Monskan Näköradio on piikkiöläisten jalkapalloromantikkojen, isän ja pojan projekti, joka sai alkunsa Piikkiöstä.

– Vuonna 2011 alettiin tehdä videoita faijan kanssa Monskan Näköradion nimellä ja vuonna 2013 perustin yrityksen. Nyt tehtyjä livelähetyksiä on jo kolmatta sataa. Yrityksen kaikki viivan päälle jäävä tuotto lahjoitetaan lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen. On tärkeää, että jokainen saa mahdollisuuden harrastaa, Mikko Seppälä sanoo.

Seppälä itse sai ensimmäisen kosketuksensa jalkapalloon 5-vuotiaana Puostan kentällä Piikkiön Palloseuran treeneissä.

– PiPSistä siirryin Interiin ja 17-vuotiaana tajusin, ettei minusta tule koskaan ulkomailla pelaavaa ammattilaista. Silloin päätin laittaa opiskelut etusijalle ja kouluttauduin opettajaksi, Seppälä kertoo jalkapallotaustastaan.

Lopetettuaan pelaamisen Seppälä on kuitenkin tehnyt koko ajan töitä jalkapallon parissa muun muassa valmentajana, tuomarina ja selostajana. Nykyään hän asuu Turussa, valmentaa Loimaan Palloseurassa, ja keskittyy #kaikkienaikojenkolmoseen.

Janica Vilen