Lakkapää katkaisi tappioputken Loimun kustannuksella

LENTOPALLO. Ettan valmentaja Olli Kuoksa ennusti viikko sitten Team Lakkapään tappioputken katkeavan pian, kun he nappasivat niukan 2–3 vierasvoiton Rovaniemeltä. Lakkapää katkaisikin 14 ottelun pituiseksi venyneen tappioputkensa heti seuraavassa ottelussaan. Rovaniemeläisten ensimmäinen voitto sitten lokakuun puolivälin tuli lauantaina 3–0 (25–20, 25–19, 26–24) kotivoitolla Loimusta.

Etta-ottelu oli Lakkapään uuden ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson ensimmäinen ottelu Mestaruusliigassa. Jo debyytissään vakuuttavasti esiintynyt ruotsalainen oli erinomaisella pelipäällä myös Loimua vastaan ja takoi kolmeen erään 22 pistettä tehoin +16. Iloisella ja taistelevalla ilmeellä pari viikkoa sitten Raisiossa tappioputkestaan huolimatta esiintyneestä Lakkapäästä hyvällä pelipäällä olivat myös yleispelaajat Jouni Palokangas ja Peetu Mäkinen sekä passari Arash Dosanjh.

Loimun vastaanotto oli ongelmissa kotijoukkueen syöttöjen kanssa läpi ottelun. Parhaaseen lukemaan vastaanottajista pääsi Kirill Borichev. Häntä suuremmissa vaikeuksissa olivat Ossi Rumpunen ja libero Joel Silva. Heikon vastaanoton vuoksi passari Ville Juntura oli haastavan tehtävän edessä hyökkäyspelin pyörittämisessä. Juntura ruokki keskipelaajia kolmen erän aikana yhteensä vain kymmenen kertaa. Laitamiehistä hakkuri Daniel Vargas oli pirteällä pelipäällä ja teki 19 pistettä tehoin +15.

Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen harmitteli tappion jälkeen joukkueensa valmistautumista ja asennoitumista pohjoisen kiertueen ensimmäiseen otteluun. Vaikka Rovaniemellä pitkään valmentanut Tuominen oli varoitellut joukkuetta vaarallisesta kotijoukkueesta läpi viikon, oli osa joukkueesta päävalmentajan mukaan ottelussa huonolla asenteella ja ajatukset karkailivat ehkä jo seuraavaan otteluun.